• Esszencia

  „Bármilyen tehetséged van, használd. – Az erdő is nagyon csendes lenne, ha csak azok a madarak énekelnének, akik a legjobban tudnak énekelni.” (Henry Van Dyke)
 • Témák

 • Tréningvideók

  Szakmai koncepcióm szerint egy-egy jókor, jó helyen bejátszott kisfilm markánsan képes növelni a tréningélmény komplexitását. Olyan videókat, apró snitteket citálok ide, melyeket tréningjeimen előszeretettel használok akár vitaindítóként, akár elgondolkodtatásul, esetleg feladatok, gyakorlatok, különböző blokkok között átvezető epizódként.

   

  limparimre.com

  Személyenként nagyon változó, de bizonyosan mindannyiunknak megvan a kedvenc kifogása, amelyiket bármikor bárhol elő lehet húzni a tarsolyból; s a baj az, ezt sajnos rendre megtesszük. (De lehetne ez másképp is!?)

   limparimre.com

  A kiwi, mint ismeretes nem tud repülni. Akad netán olyan élethelyzet, ahol mi is ‘kiwi’-ül érezzük magunkat? És mi ilyenkor mit teszünk? Beletörődünk, vagy…

  limparimre.com

  Karriertréningeken, ha egy kicsit holisztikusabb megközelítés felé kíván elmenni a csoport, kiváló vitaindítónak bizonyul az alábbi beszéde. Nem volt még olyan csoport, ahol a résztvevőket nem osztotta meg az elhangzott tartalom. Szívesen olvasok emailes visszajelzéseket gondolatokat, ki melyik tábort erősíti. Pro vagy contra?

  limparimre.com

  Időgazdálkodásunkhoz elengedhetetlen, hogy időtudatosságunk aktívabb legyen. Erre lehet ez a film egy mód, de a csoportösszetételt figyelembe kell venni, valóban beemeljük-e tréningünk tematikájába.

  limparimre.com

  Kommunikációs tréningekből, mint tudjuk rengeteg van,… egyik olyan, mint a másik és a másik pont, mint az egyik. Nálam ez a kisfilm gyakori vendég:

  limparimre.com

  Vannak pillanatok, mikor egy hosszabb távú cél motiválhat mindannyiunkat, akár nagyon-nagyon hosszú időn át.

  limparimre.com

  Két évvel ezelőtt szerettem meg nagyon ezt a videót. Akkoriban több tréningen záróképsorként vetítettem le, mondván: bármi is jön ezután a mosolyt, a jókedvet, a humort ne veszítsük el. Úgy legyen!

  limparimre.com

  Sztereotip kisfilm a normákról, a vonatkoztatási csoportokról, a nemi különbségekről, és még sok másról 😛

  limparimre.com