• Esszencia

  „Ne aggódj azon, hogy az életed egyszer véget ér. Aggódj, ha soha el nem kezdődik!” (Grace Hansen)
 • Témák

 • Referenciák könyve

  „Teljes bizonyossággal mondhatjuk, hogy Imre a legkedveltebb előadóink közé tartozik. 2020 őszén hívtuk meg először – persze virtuálisan – amikor is az izgalmas előadói stílusával és sokoldalú szakmai tudásával azonnal belopta kollégáink szívébe magát. Hasznos tippjei és tanácsai kollégák százait segítették már a Bosch csoporton belül és továbbra is bizalommal fogunk fordulni hozzá, hiszen mindig színvonalas előadást hoz nekünk és a közösségünk igényeire is odafigyel. Nálunk már sokan tudják, hogy mindig van másik út, hogy mindig tehetünk mást, mint amit eddig tettünk.“ (Bosch Magyarország)
  “Sokszor és sok helyen hallottam már Imrét beszélni, előadni, nyilatkozni az önismeret és a pszichológia témájában, de arra, hogy miért tartom kiemelkedő szakértőnek, az évek óta tartó közös munka során jöttem rá. Imre ugyanis nemcsak beszél arról, hogy miként kellene élni, vagy mit kellene tenni annak érdekében, hogy elégedettebbek legyünk az életünkkel, hanem a tetteivel, a döntéseivel, az életvezetésével nap mint hitelesíti a mondandóját. Nemcsak tartja a tükröt, hanem rendszeresen bele is néz abba. Ezért tud egyszerre önazonos szakember, és tisztaszívű, derűs ember maradni. Hálás vagyok, hogy ismerhetem.”
  (Szabó Eszter Judit, a Pszichoforyou főszerkesztője)
  „Limpár Imre több alkalommal tartott a Magyar Tudományos Akadémia Titkárságának vezetői, munkatársai részére képzéseket. Szakmai profizmusa, hitelessége, derűs, inspiráló személyisége ötvöződik figyelmes, támogató, biztonságot adó jelenlétével. Pár perc alatt jó hangulatot teremt, feloldja a feszültséget. A képzések tematikájában a rendelkezésre álló időkereten belül optimális arányban van az elmélet és a gyakorlat. A közvetlen és laza hangulatú workshopokon a mindennapi munkában alkalmazható, hasznos módszerekkel ismerteti meg a résztvevőket. Jó szívvel ajánlom Imrét vezetőknek, beosztottaknak, és mindenkinek, aki profi szakembertől, profi előadásmódban, profi módszereket szeretne elsajátítani a munkája, vagy akár a magánélete strukturáltabbá szervezéséhez, a közvetlenebb kommunikációhoz, időbeosztásához.”
  (Magyar Tudományos Akadémia Titkársága, Lessi Lívia, a Humánpolitikai Főosztály vezetője)
  „Válság és kríziskezelési specialista. Pengeéles kérdéseit pontosan oda célozza, ahol a legmélyebb válaszok rejtőznek. Önbizalmat ad, létezni tanít. Beindítja a folyamatokat, melyek által elindul a pozitív változás a személy, a csoport vagy a szervezet életében.” (T. Ágnes)
  “Limpár Imre rám olyan hatást gyakorol előadásaival, mint egy kisebb cunami. Elsöprő az az energia, lendület, szenvedély ami olyankor árad belőle. Beszéd stílusát, retorikai készségét lenyűgözőnek találom, amit helyenkét humorral fűszerez meg. Tudásán érezhető, hogy a pszichológián kívül még nagyon széles spektrumra terjed ki, amitől még érthetőbbé varázsolja a még laikus hallgató számára is előadásait.
  Mind e mellett amikor többször együtt munkálkodunk, minden esetben a pontosságot, és a precizitást tapasztalhattam meg belőle. Az előadói és tréneri vénáját volt alkalmam az évek alatt megismerni, és ezekben vérprofi, kétséget kizárólag! (Horváth Emil László, mentálhigiénés segítő, life coach, vállalati egészségfejlesztési menedzser)”
  “A közel 5 éves együttműködésünk alatt Imre személyében nem csupán egy kiváló embert ismertem meg; gyakorlat-orientált szemlélete, bölcs meglátásai és a humort sem mellőző gondolatébresztő előadásai emelik őt méltán a legkiválóbb szakemberek közé. Munkája során nem csak elméleti tanácsokat puffogtat, hanem a saját maga által is kipróbált technikákon keresztül ad hatékony eszközöket kliensei kezébe. Ez teszi őt igazán hiteles szakemberré.” (Kulcsár Károly a Be Smart Klub társalapítója)
  “Imrével már 5 éve dolgozunk együtt a Be Smart Klubban, mint rendszeres előadó. Igazából, amikor a barátaimnak mesélek Imréről úgy tudom jellemezni legkönnyebben, hogy képzelj el egy pszichológus szakmaiságát és egy stand up comedy előadót együtt. Hihetetlen amilyen átéléssel, intelligens humorral és mély szakmaisággal ad elő a legérzékenyebb témákkal kapcsolatban is. Imre egy igazán különleges szakember és nem mellesleg édesanyám kedvence is.” (H. Tamás – Be Smart Klub)
  “Imrével több  projektben működtünk együtt, melyek mindegyikét nyugodt szívvel bízhattam rá. Tanácsadói  és tréneri feladatait – megítélésem és a  visszajelzések szerint egyaránt – hozzáértéssel,  inspiráló módon végzi, az együttműködés egyéb területein pedig proaktív és lelkiismeretes, mellyel munkámat sokban  megkönnyíti” (B. Eszter, JóLélek Pszichológiai Alapítvány)
  “Imrével az elmúlt tíz évre nyúlik vissza a szakmai kapcsolatunk közös tréningek és e-tananyagok fejlesztésén dolgoztunk együtt. A vele való munka mindig élmény számomra. Egyrészt szeretem a megbízhatóságát, mert nála az adott szó mindig szent, emiatt minden elkészül a megbeszélt időben. Másrészt az alkotói folyamat tele van vidámsággal, jó hangulattal, új nézőpontokkal, és nem utolsó sorban magam is sokat tanulok tőle.  De ami az eddigieknél is fontosabb: a kész termékekre érkezett tanulói visszajelzések szerint az elkészült tananyagaink érdekesek, újszerűek, frissek, élvezetes belőlük a tanulás.” (dr Pallai Éva üzletágvezető, Ludovika Egyetemi Kiadó)

  Referenciák – Limpár Imre.pdf