• Esszencia

  „Ha dühös vagy, számolj négyig: ha nagyon dühös vagy, káromkodj.” (Mark Twain)
 • Témák

 • Az elhízás lelki okai

  Április végén az MTV Család-barát műsorában beszélgettünk az elhízás lelki okairól.

  Részletek az interjúból:

  Novodomszky Éva: – Egyáltalán mit nevezünk stressz-evésnek?

  Limpár Imre: – Érdemes, mint következményt nézni az evést és az étkezést, vagyis egyáltalán az elhízást magát, tehát ez egy reakció valamire, egy életviteli helyzetre, egy sajátosságra, vagy épp életstílusra. Egy nulladik szempont kiemelendő: hogyan közelítünk a témához? Problémaként, helyzetként vagy kihívásként?

  (…)

  Novodomszky Éva: – Van, aki azt mondja, hogy felnőtt korban már csak egy nagyon komoly érzelmi sokk hatására vagyunk képesek változni és változtatni az életmódunkon? Mi kell ahhoz, hogy tudjunk maguknak adni egy löketet?

  Limpár Imre: – Első, hogy nagyon jó célokat kell kitűzni. Tehát nem elég célokat, hanem elég jó célokat érdemes kitűzni. Ha vagyok, mondjuk 100 kg fölött és kitűzöm, hogy leadok 20 kilót, akkor az egy nem jó cél. Amit szintén ki kell emelni, hogy hogyan vagyunk a változással? Mert ez az egész egy változásról szól. És miért is nem működik nagyon sok fogyókúrás technika, praktika? Merthogy nem akarom megváltoztatni azt az életvitelt, amit az előző 5, 10, 15 évben kialakítottam.

   

  A beszélgetést teljes terjedelmében lásd itt 19’55-től : http://nava.hu/adatlap/?id=1859752

 • Esszencia

  „Ha dühös vagy, számolj négyig: ha nagyon dühös vagy, káromkodj.” (Mark Twain)
 • Témák