• Esszencia

  „A vereség érzése gyakran csak átmeneti állapot. A küzdés feladása teszi azt állandóvá.” (Marilyn vos Savant)
 • Témák

 • A 10 legjobb nap

  Egy rövid emlékezésre hívlak. Ha össze kellene állítanod életed eddig megélt napjai közül a top10-es listát, miket, mely napokat választanád? Mi az az egy-egy nap, amit szíved szerint akárhányszor újraélnél? Meddig mennél vissza? Mely életszakaszból lenne a legtöbb újraélés? (…) Kérlek, merengj el ezen kicsit, és nevezd meg ezt a tíz eseményt. (…)

  limparimre.com

  Nagyon izgalmas az a mintázat, ami ilyenkor kirajzolódik az emberek választásaiban. Számos szempontból meg tudjuk vizsgálni gyűjtésünk. (1) Mennyi idős vagy, esetleg kifejezetten egy életszakaszhoz köthetőek a kiválasztott emlékeid? (2) Rajtad kívül kik vannak jelen? Szülők, nagyszülők, testvérek, osztálytársak, cimborák, régi barátok, letűnt korok szerelmei? Kik? Akadnak visszatérő epizódszereplők? Hol játszódik mindez? Mennyire mozgalmas képek éledtek újjá? És legfőképp mit csinálsz ezekben? Szórakozás vagy valamilyen munka van a fókuszban, esetleg ünneplések, amikor valaminek a sikerét ünnepeltétek? Mitől olyan különleges ez a tíz emlék? A leglényegesebb pedig a miért? Miért pont ezek? Ki vagy mi az oka?

  Nyissunk egy újabb szakaszt: mit üzennek a mai énednek, így 2012 őszén ezek az emlékek? Van valamilyen most is aktuális tanulságuk, vonatkozásuk? Csak mosolyt csalt az arcodra ez a megannyi kiváló emlék, vagy még meg is mozgatott valahogy? Ha az előbbi, akkor már nyertünk valamit, hiszen örömet loptunk a napunkba. Ha viszont az utóbbi, akkor még ennél is tovább léphetünk. Néha azonnal szembeötlő az a bizonyos mintázat, olykor komolyabban kell kutatni, de mindig előkerül: mik és kik a fontosak számodra az életben?

 • Esszencia

  „A vereség érzése gyakran csak átmeneti állapot. A küzdés feladása teszi azt állandóvá.” (Marilyn vos Savant)
 • Témák