#100mondat

100 mondat, amely megváltoztatta az életemet
- Metszetek egy pszichológus lelkéről

Az vagy, ahogy élsz – ennél egyszerűbb öndefiníciót nem ismerek. Tűpontosan ragadja meg életünk velejét, életritmusunk sajátosan egyedi ütemét. Hittem Popper Péternek, ő pedig hitt Mérei Ferencnek, aki szerint „az életünkből kell pszichológiát csinálni, és nem a tankönyvekből”. Erre a mondatra és veretes intelemre alapozom e kötetet.
Száz metszet lesz ez, amelynek hitem szerint egyetlen fő célja van, gondolkodásra késztetni az olvasót, hogy kiindulva a konkrét példákból, számára vajon mi lehet az a száz mondat, amely alapvetően formálta személyiségének, éltének, jellemének, karakterének ilyetén alakulását.”

 

Különleges és ritka kötetet tart kezében az olvasó, mert ezt egy pszichológus írta a saját lelkéről. E könyv 100 életesszenciát tartalmaz, amely gyökerestül változtatta meg a szerző életét. Tükröt tart, amelybe pillantva némiképp mi is változhatunk; továbbá töprengésre késztet, hogy miként képes a pokolba küldeni vagy a mennybe emelni egy-egy mondat, amelyet nekünk címeznek.

Olykor fájdalmasan és szemtelenül őszinte, máskor humorosan könnyed stílussal ismerjük meg a transzgenerációs téglák sorskönyvi hatását, és jutunk el a lélek szubjektív igazságához, mozgatórugóihoz, miértjeihez.

 

Ez a könyv a miértekről szól.

 

Beszámoló a könyvbemutatóról:

Életszépítők Ökokreatív Életmód Magazin – Mesterházy Mónika írása

 

Interjú a könyv apropója kapcsán:

 

 

Tartalomjegyzék – fejezetcímek:

I. A transzgenerációs téglák

II. Elvek, eszmék, intelmek

III. Sebek és gyógyulások

IV. Életkapaszkodók

V. Életkérdések

VI. Születések és halálok

VII. Melléklet:
A transzgenerációs téglákról bővebben
A transzgenerációs téglák tipikus esetei – Gyakorlati megoldások
Transzgenerációs téglák gyűjteménye